Hösten kom, det blåste, hösten försvann..

Mörker, kyla, ledsamhet, ångest? 

Livet, vilken tvärvändning det blev! Att vara inställd på att snart få flytta till hus, ett nybyggt hus dessutom, tankar kring och eventuellt börja diskutera livets nästa steg så som att utöka familjen och skaffa barn, köpa ny bil och/eller andra saker som ingår i ”vuxen-livet” när man är sambo och har varit tillsammans en längre tid. Att ha hela sin framtid planerad och i nästa stund sitter jag på blocket och andra sidor och söker efter ny lägenhet inne i stan, på egenhand. Det slutar dock oftast i att jag hamnar på ”hemnet” och kollar på hus som är tillsalu i närheten ändå.. Vem har sagt att bara för att man är själv skall man flytta till lägenhet, varför inte köpa hus direkt? Nu bor jag ju i en fin lägenhet som jag trivs bra i, men eftersom jag inget körkort har och som ni vet inte får ta, så blir vardagen aningen lättare om jag bor närmare jobbet, både psykisk och fysisk för min del. Men i mitt läge i livet är det mer aktuellt med en lägenhet än ett stort hus. Att ta hand om ett hus på egenhand när man jobbar så pass mycket som jag gör kommer endast leda till att huset förfaller sakta med säkert då varken tiden eller orken kommer finnas under resterande timmar på dygnet. Nej, så lägenhet i nuläget är nog de optimala!

Något som jag vill påpeka är att jag trivs i livet, oh det känns som att bitarna börjar falla på sin plats! 

Som jag skrev tidigare så är hösten inte min bästa årstid i livet, eller har åtminstone inte varit.. Mörker, kyla, ledsamhet, ångest? Varje år blir allt så deppigt på hösten.. Fast samtidigt gillar jag alla färger, löven, träden, himlen, höstfärgade kläder, jackor, mössor och vantar som kommer fram och fina mysiga halsdukar. Att få komma hem efter jobbet, tända ljus och kura ner under en filt, eller varför inte under täcket i soffan framför någon dålig serie. Ja, ju mer jag tänker efter desto mer finner jag bra saker med hösten trots allt.

Hösten har redan blåst förbi… Det är redan November och om en månad ”får” man börja dricka glögg och ta fram ljusstakarna! Helt otroligt!

 

Jag känner själv att jag gjort en hel del denna höst och den började på bästa sätt...

…med att jag tog flyget till Arlanda där jag mötte upp min storasyster Elin som kom med sitt flyg från Skellefteå. VI tog oss gemensamt ner till den Grekiska ön Kreta för att tillbringa en vecka under solens starka strålar, och vilken vecka det blev! Jag tror jag skrattade konstant under en veckas tid! Vilken start på hösten, nyladdade batterier för mörkret och kylan.

 

Jag har varit i Göteborg med jobbet, vi har haft personalfest på Harrys, vilken blev en succé! Jag och Therese var konferencierer, och nog att vi i vanliga fall är fnittriga och bra på att prata så kan jag meddela att lite vin i kroppen inte gjorde saken sämre! Toppen kväll! 

Sen händer det såklart andra saker i livet som inte ens är någon idé att skriva om för det är ingen som vill läsa om det ändå..  Men varje dag förgylls på ett eller annat sätt, och jag är glad varje dag!

Jag tog mig igenom hösten utan problem och har redan nu börjat ladda för vintersäsongen, vilket innebär MER JOBB! Jobbet tar upp SÅ mycket tid i livet.. Jag jobbar jämt, men som tur är så har jag såna fantastiska kollegor att det är riktigt roligt att gå till jobbet, VARJE DAG!

Är inte det meningen med livet tro? Att trivas på jobbet VARJE DAG trots fruktansvärda dagar som absolut också dyker upp ibland, men man tar sig igenom dem konstigt nog!