Saturday Night Fever - Ida och David 25år!

Ja, då har man fyllt 25år (ÄNTLIGEN!!). 25 är en ålder jag faktiskt har längtat till länge nu.. varför? jo, när någon frågar

- "hur gammal är du då?" 

- "24..." , eller tidigare år, 23, 22, 21..
Då har jag känt mig så liten, en lite tjej på 23-24 år... Och endel säger "oj, tänkt när jag var så ung.., jag kunde varit din mamma"... 

Men om någon nu frågar och jag kan svara, - 25år... Så känns de mer vuxet, mer moget mer.....mer 25 helt enkelt! Så ja, 25 är en ålder jag längtat efter, en ålder jag själv anser passa mig!  

Som ni vet så fyller jag och min sambo år samma dag (födda samma år) så vi båda fyllde 25år den 14 April och detta skulle till att firas, jag minns inte när senast jag hade en fest eller ett kalas när jag fyllde år... Så nu var de väl på tia.. 

Så vi bjöd in till en hejdundrande tema kväll... Tema: SaturdayNightFever!!! 
Vi hyrde hembygdsgården och pyntade till en nattklubb - studio54 (för er som inte vet så var det en känd nattklubb i New York under discoeran på slutet av 70-talet) och boka in "Häggstad Brothers" som är traktens Dj's och som är kända för att just spela 70-80-tals musik! Helt suveränt! 

Sen var de ju det här med att pynta lokalen... Jag går ju lite ALL-IN när det gäller engagemang då tanken att de blir dåligt inte får existera. Så partykungen.se fick sig en, två, tre om inte fyra beställningar i omgångar...  Och oj vilka snabba leveranser!!! Jag var inte missnöjd med någonting som levererades därifrån! Toppen! 

Vi bjöd på tipspromenad, Tacos, samt tårta och en tre-kamp med musikquiz, Kändisstaffet och lag-stafett och en riktig klubb-fest senare på natten. 

Detta hjälptes att anordnades av min fantastiska vän som jag anlitat för kvällen, Kerstin Blomgren!!!!! Kerstin fick även upodraget att hålla ställningarna i köket! Stackars människa vad hon fick slita ont!! Men jag uppskattar verkligen hjälpen! Hon är bäst av alla bästa!!! 

När gästerna kom, fick de välkomstbål och fick gå en liten tips-runda med frågor gällande mig och David, lite om oss som par samt individuella frågor, samt "hur många godisar är det i burken" och vilket av följande chips alternativ är OLW?". Detta mest för att få igång en aktivitet och lite mingel. 

Sen bjöds det på mat och tillslut kördes tre-kampen igång. 

Tre-kampen 
1). MusikQuiz - lagen var 6x6 ca, blev 9st lag då vi var mellan 45-50st deltaganden. Detta funderade som ett originellt quiz, musik spelades (självklart inom temat Saturday Night Fever!!) och frågor skulle besvaras på papper. 

2). Kändisstafett - en bild med 50st kända människor satt uppe på väggen en bit bort från lagen. Vid varje kändis ansikte satt en tillhörande siffra. (Ex: Madonna nr 50, ABBA, nr 3, Barack Obama nr 32 osv...). 
Lagen hade varsitt papper med siffrorna 1-50 uppstaplade. 
Nu skulle samtliga lag fylla listan med kändisar på respektive rätt siffra, kruxet är... Bara en i taget från respektive lag får gå fram till tavlan och försöka memorera så många kända människor och deras tillhörande siffra åt gången, utan att komunicera med övriga lagmedlemmar förns man är åter tillbaka på plats vid listan. ( Alltså inte skrika, prata, visa tecken eller annat mellan listan och tavlan.. ). När personen som varit framme vid tavlan kommer tillbaka till laget går nästa direkt.. Och personen skriver ner de kända namne på respektive siffra, i hopp om att ingen reden skrivit en kändis på just de numret. Och detta går på tid. Vi hade 12min.  

Sen är de upp till laget hur taktiken läggs upp.. Om nästa person går direkt den första är tillbaka (utan att se vilka kändisar denne skrev upp, just för att spara tid), eller står person nr 2 kvar för att se så inte samma kändis kommer upp två gånger... Som tar längre tid, men som man kanske tjänar på i slutändan för att de ej skall bli dubbel-spring då någon ev redan tagit just den siffran du memorerade ihop med en artist... Ja, som sagt taktiken är frivillig... Vad som är bäst är svårt att svara på. 
I vilket fall blir det väldigt roligt, då siffror blandas ihop, glöms bort eller redan är upptagna... Denna aktivitet leder till mycket skratt!! Svårt att förklara genom skrift, men nu gjorde jag ett försök i alla fall! - kort sammanfattning : kända ansikten med tillhörande siffra, fyll i listan med siffror med rätt kändis på respektive siffra, UTAN att komunicera på håll samt en person åt gången, på tid. Taktik = frivillig!  

3). Stafett - lagen bestod av 6st i vardera lag. 

- öl hävning - En person från varje lag. 
- pussel - två personer från varje lag. 
- toarulle - en person från varje lag. 
- Blindbock - två personer från varje lag. 

Tyvärr var utrymmet för denna lek alldeles för liten, så det blev inte alls som planerat.. Men de löste sig ändå! 

Tanken var att det skulle bli som en stafett. 
Klara, färdiga, gå.... 
- Person nr 1 häller upp en öl och sveper så fort som möjligt! När ölen är helt slut, tar personen mer den tomma burken (stafett-pinne) och lämnar över till sina lagkamrater som står redo vid pusslet. 
- två personer och en hög klippta pappersbitar... Bitarna skall tillsammans bilda en kvadrat.  När pusslet är klart, tar man med sig stafett-burken till näste man som står redo med en toarulle. 
- en person med en toarulle skall så fort som möjligt rulla ut toalettrullen tills den tar slut. Den tomma rullen (som nu blev stafett-pinne) tas med till sista delen av stafetten. Blindbock.
- två personer. Här står två personer redo, en med ögonbindel samt en till. Det var här det sket sig lite pga plats brist... Tanken här var att personen utan ögonbindel skall med rösten (utan att följa med) förklara för sin lagkamrat vägen till att sätta sig på en stol en bit bort, vägen dit skall personen med ögonbindel sicksacka mellan plast muggar som är utställda på rad, detta skall göras och får INTE stötas i då de får börja om från början (av just den grenen). 
Här fanns inte utrymme, så de blev lite fel, utan endast en person med bindel skulle ledas till stolen med hjälp av rösten. Det gick väl sisådär kan man säga men äsch då! 
- föraren som sätter sig på stolen har vunnit tillsammans med sitt lag stafetten! 

Poängen räknades ihop från samtliga grenar och ett vinnande lag utsågs! 

När trekampen var över bjöd vi på fika för de som ville. Min svärmor slet och bakade tårtor som skulle räcka för en hel koloni!!! Kan säga att vi fick både tårta och tacos över i flera flera dagar efter. Haha! 
När folk fikat klart drog musiken igång och dansgolvet kom i gung!!! 
Vi dansade långt in på sena natten och siste man lämnade byggnaden vid 04.30! En riktigt kväll på "studio54"!! 

Tusen tusen tusen tack ALLA som var med och dansade sina lurviga under disco-festen!! Och helt fantastiskt vilket engagemang hos samtliga gäster!!! Fantastiskt!!!  Det går inte förklara i ord... Så här kommer lite bilder.. Önskar dock att det togs fler bilder, men ni vet ju hur de där brukar bli ... 

Bilden som inledde allting!! Jag satt hemma och filade ihop inbjudan! Planen var till en början att samtliga skulle få hem i brevlådan, men det blev för de första för dyrt, sen är ju sociala medier så himla smidigt... Folk tackar "ja" om de kommer och "nej" om de ej kommer! Enklare än så blir det inte!!! Är förövrigt jäkligt nöjd med inbjudan annars!!!!! 

Röda mattan var utrullad, marschaller var tända, BAR-skylten var tänd och discobollarna lyste ute på trappen vid entrén! 

Serveringsbordet - välkomstbål, priser och annat smått och gått serverades här, även mat och fika under kvällen. 

Ja, det är mitt riktiga hår, morgonen innan rullade jag upp det blöta håret o toalettpapper, sprayade och sov med... Sen var det bara att kamma ut! Ta-da!!! 
Nej, det var faktiskt inte så svårt att få ut det sen.. Kammade innan duschen och lite balsam så gick de ur så fint! En väldigt populär frisyr både på 70-talet och under festen! 


Tacos-time!!

Tre-kamp! 

Disco har dragit igång!!!! 

Förutom att ena födelsedagsbarnet inte är med på kortet, då han är på språng.. Plus några till.. Så är nästan alla med!!! 
Tack för en toppen kväll natt! 

Vid 04.30 hade vi i stort sett lyckats städa ihop nästan allt!
 Tack Anneli för all hjälp plock och disk under natten, det hade du absolut inte behövt, men ack så uppskattat!!!! Tack Kerstin som slet som en oxe med precis allt, inför, under och efter!! Och tack till David och mina föräldrar och syskon som varit med och hjälpt till på alla sätt och vis! Grymma är ni allihop!!!!! Och tack Häggstad Brothers för en suverän nattklubbsera!!!!! GRYMT!  
Jag tror, och hoppas detta blev en fest att minnas ... Nu har vi lagt ribban för våra kompisar som också fyller 25år detta år! Haha!!! 

Och kom ihåg.. Det är gästen som gör festen! 
- och som jag brukar säga... livet är en fest! 
PUSS