Kärlek kärlek kärlek

Kärlek... Jag googlade på ordet kärlek och fick fram:... 

Kärlek är en känsla som präglas av en stark ömhet och tillgivenhet. Kärleken kan vara riktad mot abstrakta ting som konst eller en nation, men även mot mer allmänna konkreta ting som naturen, konkreta objekt som ens hem, ens husdjur eller en nära medmänniska, inklusive den egna personen.  

Och varför tänker jag på just detta ord här och nu? Jo, för idag har jag (som egentligen varje dag) omringats av olika typer av kärlek.. Kärleken till mitt jobb, hur himla bra jag trivs med kollegor och miljön (miljön tänker ni kanske?, vita väggar, Moss-liknande grönt golv, långa korridorer, vitklädd personal, sterilt och stelt.. Ah, det stämmer! Men tack vare denna fantastiska styrka i form av personal som med sin ambition och energi samt närvaro lyser upp dessa korridorer, och med små detaljer som när någon har randiga stödstrumpor, färgglad pennficka eller något annat som sticker ut från denna vita avdelning!). 
Men kärleken efter att ha jobbat natt mötas upp av sin syster och systerdotter som tar med en på hotellfrukost samt en dag fylld med shopping av olika slag!.. Vem behöver sova efter ett natt-skift? Haha!. 
Vi åt frukost på Scandic Winn i Karlstad, tog en tur ut till Biltema, där köpte jag ett sadel-skydd till cykeln, vilket är något jag också kommer va kärlek till när jag väl sitter där på cykeln och skön trampa hem i kylan efter ett hårt träningspass. Efter Biltema tog vi turen till Bervik och även Ikea. På Ikea satte vi oss och fikade, såklart satt jag då så skönt att jag tog en liten lur på ca 10min.. Konstigt nog kan ja verkligen somna hur som.. Vi avslutade dagen på Willys för storhandling.. Kärleken till Willys, ah... Mycket mat för pengarna säger jag bara!! Fantastiskt! 

Väl hemma i stöket plockade jag snabbt in varorna i kylen, och med bestämda kliv traskade jag in till sovrummet för att äntligen få sova efter natt-jobb! Somnade innan jag visste ordet av det... Vaknade några timmar senare av en man som snosade mig bakom örat och berättade att det fanns kvälsmat.. Klockan hade då passerat 19.45 och min handbollsträning började 19.30.. Oj då.. Träning innan helgens match, en viktigt träning som jag sov bort, men det är inte så konstigt.. Nog att jag var trött.! 
Så Jag steg upp och kommer ut i ett nystädat kök, tända ljus, framdukat med tea, räksmörgås, juice, ägg  och lite smått och gott som denna fantastiska karl hade fixat fram! De är kärlek det!! 

Som avslutning på denna dag släpar brorsan ut mig i elljusspåret för 5km intervall löpning... Där har vi nästan lite hat-kärlek... Så himla jobbigt, men fantastisk känsla efteråt!! Mer kärlek än hat-kärlek i alla fall!!! 

Ja ni ser... Min dag har omringats av kärlek! Fick ett sms från en kompis tidigare idag, "jag saknar dig" och där har vi det igen... Kärlek! Du fantastiska dag! 
Kärlek är en känsla som präglas av en stark ömhet tillgivenhet
Kärleken till sambo, syskon, jobbet, vardagen och framförallt till....livet! 




Det traditionella kinatecknet för kärlek (愛) innehåller ett hjärta (心) som betydelsebärande del

En annan symbol som vi känner till är så klart 

Hjärtat... den vanligaste symbolen inom Kärlek.